Jaki rodzaj piwa wybrać na imprezę firmową?


Nalewanie piwaKażdy pracodawca marzy o zgranym zespole pracowników, którzy darzą siebie wzajemnym szacunkiem, są dla siebie życzliwi i koleżeńscy. Miła atmosfera i dobre relacje między pracownikami to jeden z podstawowych warunków udanej współpracy. Dzięki pozytywnej atmosferze panującej w zespole można osiągnąć więcej, dlatego coraz większą popularnością cieszą się różnego rodzaju imprezy firmowe, których celem jest przede wszystkim lepsza integracja pracowników. 

Spotkanie towarzyskie po godzinach pracy sprzyja zacieśnianiu więzi, lepszemu poznawaniu siebie nawzajem oraz rozładowywaniu wszelkich stresów i napięć. Imprezy firmowe mogą być organizowane w biurze, restauracji albo barze. Wybór miejsca zależy od preferencji pracodawcy oraz budżetu, jakim dysponuje. Jednak na każdym tego typu spotkaniu nie może zabraknąć dobrych trunków, które pomogą się rozluźnić wszystkim uczestnikom i sprawią, że spotkanie będzie przebiegało w miłej atmosferze.

 

​Jakie piwa sprawdzą się najlepiej na imprezie firmowej?

Na imprezie firmowej powinien być bogaty wybór piw, ponieważ uczestniczy w niej wielu pracowników, a każdy z nich z pewnością ma inny gust i lubi inne piwa. Wiele różnorodnych rodzajów piwa sprawi, że każdy znajdzie dla siebie odpowiedni trunek.

Doskonałym pomysłem jest wyposażenie barku zarówno w popularne piwa koncernowe, piwa zagraniczne, jak i piwa rzemieślnicze oraz regionalne. Dobrze znane i lubiane przez wielu ludzi piwa czeskie, niemieckie lub litewskie będą z pewnością idealną propozycją na imprezę firmową. Dla osób lubiących próbować nowych smaków można zaproponować również piwa z odległych zakątków świata, które nie kojarzą nam się jednoznacznie z tradycją piwowarską – np. z Wietnamu albo Kuby. Wśród pracowników każdej firmy znajdą się na pewno także miłośnicy piw kraftowych, produkowanych w małych, niezależnych browarach. Takie piwa nie są wytwarzane na masową skalę, więc ich smak jest unikatowy, a skład naturalny. Są pozbawione sztucznych dodatków, większość z nich jest niepasteryzowana i niefiltrowana, dzięki czemu mają charakterystyczny osad, są delikatniej gazowane od piw koncernowych, ich konsystencja jest gęstsza, a zapach wyraźniejszy. 

Aby impreza była udana, organizator powinien zadbać o różnorodność dostępnych piw. Uczestnicy spotkania, mając do wyboru różne gatunki i rodzaje piwa, będą mogli sami podjąć decyzję, czy chcą napić się sprawdzonego i kultowego napoju, czy może poeksperymentować z nowymi smakami i aromatami. Na imprezie firmowej, na której pracownicy mogą wybierać wśród różnych trunków, na pewno będzie panować pozytywna i miła atmosfera, a uczestnicy będą je często wspominać.